Tips bij het uitkiezen van een template voor je website

 In Webshops, Websites

Tips bij het uitkiezen van een template voor je website…? Hoezo dan…?

Simpel: het is de basis van je website. Je website waar je weer jaren mee vooruit wil kunnen en waar je weer jarenlang plezier van wil gaan hebben. En die bovendien weer jarenlang nieuwe klanten moet gaan opleveren!

Een website laten maken op basis van een template is een goed idee. Waarom?

  • De kosten zijn laag. Je betaalt slechts een paar tientjes voor een template dat je altijd mag blijven gebruiken. De kosten voor het laten ontwerpen van een website gaan richting een aantal duizend Euro.
  • Templates zijn er in vele maten en kleuren en voor alle Open Source systemen. Dus wil je een WordPress website laten maken? Dan zijn er wel duizenden templates beschikbaar om uit te kiezen. Er zit er echt wel een tussen die helemaal past bij jouw ideeën. Bang dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Wanneer je door ons je website laat maken, maken wij alvast een voorselectie voor je.
  • Website templates zijn altijd beschikbaar. Dus vergelijk, kies, installeer en ga aan de slag. Jouw website staat binnen no-time online.
  • Templates zijn tegenwoordig enorm flexibel. Indelingen kan je aanpassen, fonts kan je veranderen, je kunt je eigen foto’s gebruiken, modules kunnen aan- en uitgeschakeld worden. Je kan er echt oneindig veel kanten mee op.

7 tips bij het uitkiezen van een template voor je website

Je kiest niet zomaar een template. Het template is de basis van je website, dus die moet wel goed zijn en aan je wensen voldoen. Want kies je het verkeerde template, dan kan je daar later echt spijt van krijgen.

Maar met onze tips gaat je dat niet gebeuren! Dus, waar moet je op letten als je een template voor je website gaat kiezen?

1. Open altijd de demo van het template en blader goed door het template heen. Spreekt de template stijl je aan?

2. Kijk of de functionaliteiten die er zijn je aanspreken en voldoende aan je wensen voldoen. Denk hierbij aan het kunnen toevoegen van tabellen, icoontjes, social media

3. Check even goed of het template wel responsive is, zodat deze op alle apparaten (PC, tablet, mobiel) goed weergegeven wordt. Vrijwel alle website templates zijn tegenwoordig responsive, maar heb jij net die ene te pakken die dat niet is dan heb je een probleem. En dat willen we niet. Je kan een template niet later responsive laten maken.

4. Heb je een bepaalde layout voor de header (de bovenkant van de website, waar ook het hoofdmenu staat) in je hoofd? Kijk of de header layout aanpasbaar is.

5. Wil je gemakkelijk zelf je website kunnen onderhouden? Aanpassingen kunnen maken zonder dat er een webdeveloper aan te pas moet komen? Dan is het handig als er een builder in het template zit (zoals bijvoorbeeld de WP Bakery Page Builder).

6. In het geval van een webshop: kijk of de winkelwagen pagina je aanspreekt en of de checkout naar je zin is. Is het overzichtelijk en zijn de knoppen makkelijk te vinden? Is het juist een rommeltje en weet je niet waar je moet kijken? Als jij het al niet weet dan weet je bezoeker het helemaal niet. En spreekt de layout van de product pagina je aan?

7. Hoe populair is het template? Hoe populairder, hoe beter. Zowel qua functionaliteit als ondersteuning. En wees niet bang dat je niet meer uniek bent als je een template gaat gebruiken welke al door andere gebruikt is. Door de vele aanpassingen zal je website absoluut uniek worden. Bovendien: hoe groot is de kans dat jouw bezoeker net ook op een andere website beland die door een andere ondernemer gebruikt wordt? Ik weet het wel: super klein. Wat het moet wel heel gek lopen wil jou directe concurrent exact hetzelfde template hebben als basis voor z’n website…

Een gratis template of een betaald template?

Als je net begint is het misschien heel erg aantrekkelijk om te beginnen met een gratis thema. En dat kan ook prima. Onze tip is dan wel om te kiezen voor een gratis thema van de software zelf Het meest recente WordPress template is TwentySeventeen en die van PrestaShop is die zoals in de demo staat. Het standaard Joomla template heet Protostar en is beschikbaar wanneer je Joomla hebt geïnstalleerd. Wanneer je de templates aanpast naar jouw eigen kleuren, met je eigen logo en content dan heeft een website al snel je eigen uitstraling.

Wij kiezen zelf eigenlijk altijd voor een betaald template en we kopen ze het liefst bij ThemeForest. Daar heb je prachtige templates, met meerdere functionaliteiten die veel verder gaan dan de basis. En je hebt er templates voor alle soorten (Open Source) software, voor zowel websites als webshops.

Ben jij klaar voor de start?

Heb je een domeinnaam? Een hostingpakket? En heb je je template uitgezocht? Installeren maar (heel gemakkelijk met Installatron) en aan de slag!

Wij zijn benieuwd: heb jij met deze tips bij het uitkiezen van een template voor je website je ideale template gevonden?

Deze artikelen vind je misschien ook interessant
Showing 2 comments
  • frank schouten
    Beantwoorden

    ik heb een tekst van 600 woorden ik wil dit presenteren. website?,power point? of animatie?
    kunt u een prijs door geven van de bovenstaande mogelijkheden.
    bijvoorbaat mijn dank,
    frank schouten
    heerhugowaard

    • Madoo
      Beantwoorden

      Hoi Frank,

      Ik kom hier per email even bij je op terug.

      Groetjes,
      Amanda

Laat een bericht achter

Je website en de nieuwe wet AVGWordpress en de AVG