Webmail

Wanneer je hosting bij ons afneemt (en je domeinnaam misschien ook wel) heb je automatisch ook een emailadres. Standaard is dat altijd info@(je-domeinnaam).(je-extensie). Je kan je emailadres installeren in je eigen mail software (zoals Outlook, hotmail, gmail of andere software), maar je kan ook gebruik maken van Roundcube, het email prgramma dat je gratis aangeboden krijgt bij je hosting pakket.

Roundcube is een webbased software die je altijd toegang geeft tot je emailaccount wanneer je hosting verloopt via SATServer.

De webmail functionaliteit kan je vinden op webmail.satserver.nl. Daar log je in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Beiden zijn door ons aan je verstrekt bij het afnemen van het hostingpakket.

Satserver webmail roundcube

Uitleg Roundcube

Een email lezen

Klik op het betreffende bericht in de eerste witte kolom. De inhoud van het bericht wordt dan weer gegeven in het leesvenster rechts.

Een email schrijven

Links bovenaan klik je op Opstellen. Een nieuw venster wordt geopend. Vul het emailadres van de ontvanger is, stel het bericht op en druk op Verzenden in de linkerbovenhoek.

Een email beantwoorden of doorsturen

Om een ontvangen bericht te beantwoorden of door te suren klik je op het betreffende bericht. Het bericht opent weer in het rechter venster. Nu worden links boven in het menu de opties Beantwoorden, Beantwoorden allen en doorsturen actief. Kies de gewenste optie, voeg indien nodig/gewenst je eigen tekst toe en verstuur het bericht.

Een bijlage toevoegen aan je mail

Open een nieuw bericht, beantwoord een bestaand bericht of stuur een bericht door. Klik op Bijvoegen, zoek je bestand op en klik op Openen/Bijvoegen. Je bijlage is nu toegevoegd aan je mail en wordt mee verzonden wanneer je op Verzenden drukt.

Een handtekening toevoegen

Ga naar Instellingen, rechts boven in het scherm. Klik dan in het meest linkermenu op Identiteiten. Kies je identiteit in de rechterkolom, dit opent een bewerkscherm.

In het bewerkscherm kan je je weergavenaam en ondertekening aanpassen. Wanneer je dit gedaan hebt druk je op Opslaan.