[mk_revslider id=”opzeggen-hostingdomeinnaam”]

Je hosting en/of domeinnaam opzeggen

Opzegging van hosting en/of domeinnamen dient uiterlijk 6 weken voor verlenging plaats te vinden via het klantenpaneel.

De verlengdatum van je domeinnaam en/of hostingpakket is altijd terug te vinden op de factuur of in je klantenpaneel. Na opzegging ontvang je van ons een bevestigingsmail waarin de opzegging bevestigd wordt. Hierin wordt ook de einddatum nogmaals aangegeven.

Opzeggen domeinnaam

Wanneer je je domeinnaam opzegt, zeggen wij deze ook op bij de registrar. Wanneer de domeinnaam dan verloopt, beland deze in quarantaine. Daar blijft de domeinnaam voor een aantal dagen/weken staan alvorens deze opnieuw op de markt komt. Wanneer dat gebeurt is de domeinnaam weer voor iedereen te registreren.

In uitzonderlijke gevallen is een domeinnaam uit quarantaine te halen. De kosten hiervoor bedragen €120.

Wil je je domeinnaam verhuizen naar een andere partij? Hiervoor is een verhuiscode nodig. Deze kan je aanvragen via je klantenpaneel. Met de verhuiscode kan je de domeinnaam verhuizen naar een andere registrar.

Opzeggen hosting

Zeg je je hosting op? Dan betekend dat dat wij na het verlopen van de hostingperiode je website definitief verwijderen van de server. Wil je de website bestanden graag bewaren? Dan sturen we je de bestanden graag toe. De kosten hiervoor bedragen €45.

Wil je je website verhuizen naar een andere provider? Onnodig te zeggen dat we dat heel jammer zouden vinden! Maar uiteraard is het wel mogelijk. Hiervoor heb je slechts toegang tot SATServer nodig. De gegevens voor SATServer heb je bij het afsluiten van het hostingpakket ontvangen.

Gebruik je een mailadres dat gekoppeld is aan de domeinnaam waar ook je website op staat? Dan wordt ook die in principe verwijderd. Zorg er dus voor dat je belangrijke emails lokaal opslaat of doorstuurt naar een ander emailadres.

Email hosting

Wil je je website niet meer gebruiken, maar het mailadres gekoppeld aan de domeinnaam wel? Dan kunnen we je hostingpakket omzetten naar een email hostingpakket. Dan verwijderen we de website bestanden, maar blijft de hostingservice voor de email gehandhaafd. Hierbij een overzicht van onze email hostingpakketten.

 • Lite
  42/ jaar
  • 1500MB schijfruimte
 • Starter
  68/ jaar
  • 3000MB schijfruimte
 • Voordeel
  Meest verkocht
  95/ per jaar
  • 5000MB schijfruimte
 • Pro
  115/ per jaar
  • 7000MB schijfruimte

Bij ons neem je hosting en/of een domeinnaam altijd per jaar af. Tussentijds opzeggen kan, maar er vind geen restitutie van de resterende periode plaats.