fbpx

Website problemen na update WordPress 5.5

 In WordPress

Op 11 Augustus werd de nieuwste versie van WordPress vrijgegeven: WordPress 5.5. En waar vele updates van WordPress ontzettend goed en vrijwel altijd foutloos gaan, ging er bij deze versie even wat mis. Helaas heeft dat wereldwijd invloed gehad op duizenden WordPress websites en webshops, zo ook bij ons. Gelukkig is er een oplossing voor de ontstane problemen.

Wat ging er mis bij de update naar WordPress 5.5?

WordPress 5.5 is dus de nieuwste versie van WordPress (op het moment dat ik dit artikel schrijf). In deze nieuwste versie van WordPress is de ondersteuning voor het javascript jQuery Migrate verouderd. Vele templates maken gebruik hiervan, waardoor sommige thema’s nu niet goed meer reageren op de nieuwste WordPress versie, met vaak tot gevolg dat je bepaalde aanpassingen aan de website niet meer kan doen. jQuery migrate is een bibliotheek die fungeert als een brug voor verouderde codes zodat die alsnog goed werken.

Hoe kan het probleem met WordPress 5.5 opgelost worden?

Wanneer je website een probleem ondervindt na de laatste update van WordPress, kijk dan waar het precies mis gaat en hoe de getroffen functionaliteit tot stand komt. Gaat het om een template issue of is er iets met een bepaalde plugin aan de hand? Het is goed om de maker van de plugin of het template te contacten. Mogelijk is er al een technische oplossing.

Naar aanleiding van de ontstane problemen heeft WordPress een plugin uitgebracht die de getroffen functionaliteiten netjes hersteld: de Enable jQuery Migrate Helper. Wanneer je deze plugin installeert, vergeet ‘m dan ook niet te activeren. Zodra de originele functionaliteit van de plugin en/of van het template is hersteld, zal de plugin niet meer nodig zijn.

Deze artikelen vind je misschien ook interessant

Laat een bericht achter

blank