WordPress en de AVG: versie 4.9.6

 In Diversen, Websites

WordPress 4.9.6 is gelanceerd. Een belangrijke update van WordPress omdat er aanpassingen in gedaan zijn om te kunnen voldoen aan de nieuwe wet AVG. Want de nieuwe AVG wet is ingegaan. Nu moeten we er nog naar gaan leven.

Wat is er nieuw in WordPress 4.9.6?

Privacy Policy

Daar hebben we ‘m weer. De privacy policy. Hij is extra belangrijk geworden nu, want je bezoekers moeten weten welke data je van hen verzamelt en wat je ermee doet.

In WordPress is het nu mogelijk je Privacy Policy pagina aan te geven. Dat doe je door ervoor te zorgen dat je Privacyverklaring als pagina is aangemaakt in WordPress en vervolgens te gaan naar Instellingen –> Privacy. Daar kan je aangeven op welke pagina je Privacy Policy staat. Wanneer je de privacy verklaring opgeslagen hebt wordt deze voortaan bij het inloggen en/of registreren een link getoond naar je privacy policy pagina.

WordPress 4.9.6 - Privacy Verklaring

Het exporteren van persoonlijke gegevens

Bezoekers en/of gebruikers van je website hebben sinds de nieuwe wet recht op inzage in hun gegevens. Welke gegevens er verzameld en bewaard worden. Dat kan je doen op verzoek, dus wanneer iemand er expliciet naar vraagt.

Je gaat dan naar Hulpmiddelen –> Persoonlijke gegevens exporteren. Daar vul je het emailadres in van degene die z’n gegevens opgevraagd heeft en klik je op Verstuur aanvraag. Er wordt dan een mail naar de persoon in kwestie gestuurd. Hij of zij moet dan op de link in de mail klikken. Wanneer dat gedaan is ontvang je als beheerder een mail en bij de aanvraag in WordPress zie je dat deze bevestigd is.

Nu kan je op de knop Email gegevens klikken en wordt er weer een mail met een link verstuurd waarop alle gegevens te zien zijn.

WordPress 4.9.6. Persoonlijke data opvragen

Het verwijderen van persoonlijke gegevens

Ook het kunnen (laten) verwijderen van persoonlijke gegevens is een recht van de gebruikers van je website. En ook WordPress heft deze functie nu verwerkt in de nieuwe versie.

Om hiervan gebruik te kunnen maken moet je allereerst weer een verzoek krijgen van je klant/bezoeker. Vervolgens kan je, net als bij het aanvragen van de export, gaan naar Hulpmiddelen –> Persoonlijke gegevens exporteren. Daar voer je wederom het emailadres is, er wordt weer een link verstuurd naar de aanvragen en die moet akkoord geven. Daarop krijg jij weer bericht en kan je door middel van de knop Verwijder persoonlijke data alle persoonsgegevens van deze persoon verwijderen. Het klant account zelf moet handmatig, door jou of door je klant, nog even verwijderd worden.

WordPress 4.9.6. Persoonlijke data opvragen

Zo, ben jij er al helemaal klaar mee… Ehm…Voor?

Het is best een hele kluif. Want de AVG wet is veelomvattend. Maar wij hebben alvast uitgesplitst waar je website aan moet voldoen en met deze WordPress update is het weer een stukje makkelijker geworden.

Is jouw website helemaal AVG proof?

 

Deze artikelen vind je misschien ook interessant

Laat een bericht achter

Tips bij het uitkiezen van een website templateemail versleuteld versturen