Je email versleuteld versturen

 In Diversen, Hosting

Email versleuteld versturen is na de ingang van de AVG wet nog belangrijker worden. Voorheen wilden we al niet dat gevoelige gegevens op straat kwamen te liggen. Nu wil je dat al helemaal niet meer, want je zit niet te wachten op torenhoge boetes. En nog belangrijker: je wilt het je klant en jezelf niet aan doen dat gevoelige gegevens op straat komen te liggen.

SSL certificaat voor je website

Maar er is goed nieuws! Als je een SSL certificaat hebt voor je website, dan kan je ook je email versleuteld versturen. Door je emails versleuteld te versturen is de verbinding beveiligd en is de kans op het lekken van gevoelige data veel kleiner.

Beveiligde email instellen in Outlook

Maar hoe werkt dat dan? Hoe kan je beveiligde email instellen? We leggen het je hier stap voor stap uit.

SATServer

1) Allereerst moet je inloggen in je SATServer hostingpaneel. Daarvoor ga je naar www.satserver.nl en log je in met de gegevens die we je verstrekt hebben.

2) Daarna ga je naar het tabblad Geavanceerd –> Anders zichtbaar

3) Daar staat een link genoemd. Het laatste deel van die link moet je even kopiëren en bewaren.

server link voor beveiligde email versturen

Outlook

1) Open je accountinstellingen in Outlook (via Bestand –> Accountinstellingen). Selecteer je account en klik op wijzigen.

2) Bij Servergegevens vul je bij zowel de server voor inkomende e-mail als server voor uitgaande e-mail de link in die je zojuist gekopieerd hebt vanuit SATServer:

email versleuteld versturen in outlook

4) Daarna ga je naar de knop “Meer Instellingen” en kies je vervolgens het tabblad “Geavanceerd”. Daar vul je onderstaande in:

email beveiligd versturen

4) Klik op Voltooien

En? Is het gelukt?

Loop je toch tegen problemen aan? Laat het dan hieronder even weten, dan helpen we je op weg.

Hosting voor jouw email account

Op zoek naar de beste hosting voor jouw emailaccount? Hosting met persoonlijke support, geen helpdesk (maar gewoon een van ons aan de lijn) en toch 24/7 bereikbaarheid? Bekijk dan onze email hosting pakketten.

Bekijk ook:

 

Reacties

Deze artikelen vind je misschien ook interessant
WordPress 4.9.6 - Aanpassingen voor de AVGemail instellen op je iphone