Je PSD ontwerp omzetten naar een website

 In Diversen

Gaaf, je PSD ontwerp omzetten naar een website, want dan wordt het echt. Dan gaat het idee dat al zo lang in je hoofd zit eindelijk leven. Al enige tijd ben je misschien bezig geweest om een gaaf ontwerp voor je website te maken. Maar nu moet het nog een echte website worden, die vindbaar wordt en die functioneel gebruikt kan gaan worden.

Photoshop design vertalen naar een website

Het vertalen van je “platte” ontwerp naar een goed functionerende website is prima mogelijk. Je kan dit op 2 manieren doen:

1. Je laat de gehele website programmeren. Dit kan bijvoorbeeld in HTML.
2. We gaan het ontwerp van je website zo goed als mogelijk nabouwen in een CMS systeem zoals bijvoorbeeld WordPress.

De website laten programmeren heeft een groot voordeel: alles wordt exact zoals in je ontwerp. Alles kan nagebouwd worden. Maar het heeft helaas ook vele nadelen:

  • Het is enorm kostbaar. Goede programmeurs zijn duur en er is veel tijd nodig om je website helemaal te programmeren en de benodigde functionaliteiten eraan te hangen.
  • Je kan je website nadien niet gemakkelijk zelf onderhouden, wanneer deze in HTML gebouwd is. Voor iedere aanpassing heb je weer die dure programmeur nodig.

Gelukkig is er een super goede oplossing: je ontwerp laten nabouwen in een CMS systeem. Zeker WordPress is hiervoor een geweldige optie. Door gebruik te maken van het juiste template zijn alle technische functionaliteiten al direct klaar. Daarna is het zaak om middels een page builder (een tool waarmee je gemakkelijk en overzicht pagina’s kan bouwen) de pagina’s allemaal zoveel mogelijk op te maken als in je PSD ontwerp.

Wellicht zijn niet alle onderdelen van je design toe te passen, maar zeker 90% zal dat wel zijn. Wat wel en niet mogelijk is kunnen we beoordelen aan de hand van het ontwerp zelf. Als je wilt dat we die even voor je bekijken dan mag je ons een mailtje sturen, dan kijken we er naar voor je en zullen we je onze eerlijke feedback geven.

PSD ontwerp namaken in een CMS systeem

Het namaken van je ontwerp in een CMS systeem heeft vele voordelen:

  • De kosten zijn aanzienlijk lager als het laten programmeren van je website.
  • Tussentijds kan je eventueel zelf elementen aanpassen. We zijn niet gebonden aan je ontwerp, deze dient meer als leidraad. Dus als iets anders toch mooier of beter blijkt te zijn, dan kunnen we dat direct toepassen.
  • Na de oplevering van je website kan je je website gemakkelijk zelf onderhouden. Een tekstuele aanpassing, toevoegen van een afbeelding of een hele andere layout zijn allemaal gemakkelijk door jou zelf aan te passen.
  • Er zijn geregeld updates van de software waardoor je website veilig is en blijft.

Als je het ons vraagt is optie 2 de beste. Omdat de voordelen, naar ons idee, heel erg opwegen tegen de nadelen van het laten programmeren van je website in HTML.

Wil je weten of wij van jouw ontwerp een echte website kunnen maken? Stuur je ontwerp dan even door, dan hoor je zo snel mogelijk van ons.

Laatste berichten

Laat een bericht achter

email versleuteld versturenGoogle Analytics 4