Welke nieuwsbrief software moet ik kiezen?

 In Marketing, Webshops, Websites, WooCommerce, WordPress

Het aanbod nieuwsbrief software is enorm, hoe weet je wat je moet kiezen? Welke zijn er allemaal en wat zijn de voordelen en nadelen? In dit blog nemen we je mee langs de verschillende opties, zodat jij een goed fundament hebt voor jouw keuze.

Nieuwsbrief software voor emailmarketing

Emailmarketing (een mooi woord voor het versturen van de good old nieuwsbrieven) is nog altijd een effectieve manier van marketing. Je schrijft tenslotte iemand aan, die zich niet voor niets bij jou heeft ingeschreven. Diegene wil graag informatie van jou ontvangen, het liefst leuke informatie. Een vermakelijk verhaal, een leuke kortingsactie of gewoon praktische info. Als je emailmarketing goed toepast, kan het nog altijd heel succesvol zijn!

Maar voor het goed kunnen toepassen, is wel een goede software nodig. Hieronder vind je een samenvatting van de meest gebruikte emailmarketing software.

Welke nieuwsbrief software is er?

Mailchimp

Mailchimp is misschien wel een van de bekendste marketing software systemen. Uitgebreid, want je kan er werkelijk alles mee. Gemakkelijk te koppelen met je WordPress website voor inschrijvingen en zelfs voor je WooComerce webshop is er een plugin waarmee je bezoeker zich vanuit de checkout direct kan aanmelden voor de nieuwsbrief. Mailchimp biedt een gratis pakket aan, maar ook uitgebreidere betaalde pakketten met meer mogelijkheden.

Active Campaign

Active Campaign is een uitgebreide emailmarketing software. Geschikt voor emailen aan B2B en B2C. Je kan gebruik maken van geautomatiseerde emails, maar ook mails sturen op basis van een bekeken product of een nieuw blog. Ze bieden je mailtemplates aan, een gemakkelijke builder voor het opmaken van emails en segmentatie van je lijsten. En veel meer. De software is niet gratis: het goedkoopste pakket is $29 per maand, bij een maximum van 1000 contacten.

Mail Blue

MailBlue is een broertje van Active Campaign, ofwel ‘certified partner’. Grootste voordeel voor jou is dat er een Nederlandse support afdeling is. De software heeft een gemakkelijk drag-and-drop systeem voor het creëren van de beste mails en ze hebben templates voor emailfunnels die je kan gebruiken. Jouw klanten nooit meer op een dood spoor. Voor deze software ben je minimaal €9 per maand kwijt, maar uitgebreidere (en duurdere) pakketten zijn uiteraard mogelijk.

LaPosta

LaPosta is een Nederlandse emailmarketing software die ook voor kleinere bedrijven heel geschikt is. Het staat bekend om z’n eenvoud en gebruiksvriendelijkheid. Een drag-and-drop editor, geautomatiseerde mails, importfunctie voor je emailadressen die in Excel staan. Het leuke van LaPosta is dat ze ook een gratis optie tot gebruik aanbieden, bij een relatiebestand van maximaal 2000 leden. Heb je meer dan 2000 leden? Dan ga je op basis van je ledenaantal betalen voor de software.

Autorespond

Ook al een Nederlands product: Autorespond. Niet heel erg bekend (nog), maar wel fijne functionaliteiten: email templates, marketing automation (funnels), formulieren en natuurlijk ook een template-editor. Autorespond gebruik je al vanaf €27 per maand.

Naast de 5 hierboven genoemde bekende emailmarketing software mogelijkheden, zijn er natuurlijk nog veel meer opties waaronder MailerLite, Moosend, Klaviyo, Spotler, Hello Dialog, Mailcamp, Enormail, Copernica, Mautic en vele anderen welke ik onmogelijk allemaal hier kan opnoemen.

Nieuwsbrieven versturen vanuit WordPress

Wil je emailmarketing versturen direct vanuit je WordPress backend, dan is The Newsletter Plugin een aanrader. Er is een gratis versie van de plugin, waarmee je al behoorlijk uit de voeten kan, maar er is ook een betaalde versie van de plugin ($96) die meer opties biedt en waarbij je recht hebt op support.

Nieuwsbrieven versturen vanuit WordPress wordt wel makkelijk met deze plugin. Want er is een makkelijke drag en drop builder, je kan een ongelimiteerd aantal nieuwsbrief inschrijvers op je lijst hebben staan, je kan een ongelimiteerd aantal nieuwsbrieven uitsturen, de plugin is multi-language compatible en de plugin is AVG wet-proof.

Bij een plugin die je toevoegt aan WordPress is het altijd belangrijk om dit eerst te testen op een staging omgeving, zodat je zeker weet dat de nieuwe functionaliteit niet conflicteert met andere plugins. Ook ben je bij deze optie afhankelijk van het aantal mails dat jouw webserver in één keer kan/mag verzenden. Die aantallen zijn vaak niet enorm hoog en bij grotere mailingslijsten zou dit een probleem kunnen opleveren.

Weet jij al welke nieuwsbrief software bij jou past?

Welke nieuwsbrioef software je kies, is afhankelijk van de opties die je nodig hebt en natuurlijk ook van het budget dat je ervoor gereserveerd hebt. Gelukkig is de keuze enorm, dus voor iedereen is er een passende oplossing.

Nieuwsbrief software koppelen aan je website

Heb je een nieuwsbrief software gekozen, dan moet deze ook nog gekoppeld worden aan je website of webshop. Want tenslotte is dat de plek waar automatisch emailadressen worden verzameld en deze moeten natuurlijk wel direct en automatisch in je nieuwsbrief software terecht komen.

Alle emailmarketingsoftware is te koppelen aan je website. Lukt het je niet zelf? Laat het ons dan weten, we helpen je graag verder.

Laatste berichten

Laat een bericht achter