Wat is WooCommerce?

WooCommerce is de webwinkel plugin voor WordPress. Met WooCommerce tover je jouw website moeiteloos om tot een webshop.

WooCommerce is geheel gratis te verkrijgen. Allereerst heb je dus WordPress nodig (dat ook een gratis Open Source software is) en vervolgens installeer je WooCommerce daarin met een paar simpele muisklikken. En wanneer je bij aanschaf van een WordPress thema een template kiest dat ook al WooCommerce functionaliteiten heeft dan kan je die stap overslaan, dan zit WooCommerce er meteen al in voor je. Bovendien zijn je shop pagina’s dan ook nog eens helemaal gestyled binnen de stijl van je template.

wat is woocommerce

WooCommerce plugins

De standaard functionaliteit is van WooCommerce is al ontzettend goed. Zo kan je gemakkelijk producten invoeren, zowel simpele producten als variabele producten. Verschillende BTW tarieven, apart verzend- en factuur adres, leveren aan andere landen dan je eigen land, het kunnen betalen, aanbiedingen, product categorieën en sub categorieën: het is er allemaal in WooCommerce.

WooCommerce plugins maken je leven echter nog gemakkelijker. Zo kan je bijvoorbeeld een plugin downloaden waarmee je gemakkelijk je producten kan importeren uit een CSV lijst. Wanneer jij bijvoorbeeld producten doorverkoopt en je leverancier jou CSV lijsten aanlevert, kan dit je dus enorm veel werk besparen doordat je je producten dan niet handmatig hoeft in te voeren.

Er zijn ook diverse plugins beschikbaar die het gebruiksgemak van je shop nog meer vergroten voor je bezoekers, zoals de Color Swatch plugin. Je kunt dan vakjes tonen met een bepaalde kleur variant waarbij de afbeelding van het artikel ook nog eens mee veranderd. Super mooi!

Of een echte product designer, die het mogelijk maakt voor bezoekers om een product zelf te ontwerpen. Bijvoorbeeld door het uploaden van een foto, het toevoegen van een bedrijfslogo, een eigen tekst, en zoveel meer. Super handig wanneer je bijvoorbeeld visitekaartjes verkoopt, of mokken, of t-shirts, of telefoonhoesjes, etc.

Een WooCommerce webshop

Een WooCommerce webshop is stabiel en tegelijkertijd heel erg flexibel. Je kan er alles is kwijt wat nodig is voor het kunnen voeren van een goed lopende webshop. Het werkt voor de webshop eigenaar ontzettend gemakkelijk: het is overzichtelijk en is gemakkelijk te onderhouden.

Naast de standaard producten kan je in WooCommerce ook variabele producten toevoegen, wat betekend dat je producten met diverse opties kan verkopen (zoals verschillende maten, kleuren en/of uitvoeringen). En aan iedere variatie is een eigen prijs te koppelen. Klinkt ingewikkeld? Is het niet!

Ook kan je binnen WooCommerce Virtuele en/of downloadbare producten verkopen. Ideaal, in deze tijd waarin we bijvoorbeeld vaak online programma’s kopen.

Er valt nog veel meer te vertellen over een WooCommerce webshop. Wil jij een WooCommerce webshop laten maken? Lees dan snel hier verder voor nog veel meer informatie over WooCommerce.

Er is ntzettend veel keuze in webshop software. Naast WooCommerce is er ook nog PrestaShop, VirtueMart, Magento, OpenCart en meer. En voor de B2B markt is er zelfs het zeer uitgebreide OroCommerce. Weet je niet zo goed welke software het beste bij jouw webshop past? Neem dan even contact met ons op, we helpen je graag bij je keuze!

Een meertalige webshop met WooCommerce

Ben je van plan je producten of diensten aan meer landen te leveren dan het land waar je zelf gevestigd bent? Geen probleem.

Ben je van plan om niet alleen Nederlands sprekenede mensen aan te spreken, maar ook Engelsen? Dat kan. Ook nog Frans, Spaans, Duits en Italiaans erbij? Doen we.

Binnen WooCommerce kan je gemakkelijk een meertalige webshop opzetten zodat je je klanten optimaal kan bedienen. Want een klant die op z’n wenken bediend wordt is een klant die gaat kopen.

De WooCommerce backend

De WooCommerce backend is geïntegreerd in de backend van WooCommerce. Geen moeilijk gedoe dus met 2 aparte beheerders systemen. Jouw webshop heeft gewoon 1 systeem voor de beheerder. Ook als je zowel een webshop als website hebt.

De WooCommerce backend is gemakkelijk te begrijpen en overzichtelijk. Als je 1 of 2 keer een product hebt ingevoerd dan weet je precies wat je waar kan vinden. De product informatie staat netjes bij elkaar, net als de instellingen voor de webshop.

Binnen WooCommerce kan je gemakkelijk je betaalmethodes toe voegen, helemaal wanneer je gebruik maakt van een betaalprovider zoals Mollie of Pay.nl. Zij hebben apps ontwikkeld die je gemakkelijk installeert en configureert binnen WooCommerce.

WooCommerce templates

WooCommerce templates zijn er in grote getalen. Uitgebreid, simpel, duur, goedkoop. Er is echt voor ieder wat wils en voor iedere branche is er wel iets moois te vinden. Het WooCommerce template dient als basis voor je webshop: het is de layout die als basis dient voor hoe jouw webshop eruit komt te zien.

WooCommerce is de webshop plugin voor WordPress, dus feitelijk zoek je een WordPress template met daarin de WooCommerce functionaliteit toegevoegd. Zo ben je er zeker van dat je pagina’s allemaal binnen het design van de webshop vallen. Koop je een template die WooCommerce niet ondersteund dan kan je wel WooCommerce qua functionaliteit toevoegen, maar dan wordt het design meestal niet mee genomen. Het is dus belangrijk om daar goed op te letten.

Nu zou je kunnen denken dat je niet uniek bent als je gebruik maakt van een template, want feitelijk zouden anderen hetzelfde template als jij gekocht kunnen hebben. Maar je hoeft je hier echt geen zorgen over te maken. De kans dat iemand binnen jouw branche of zelfs je concurrent exact hetzelfde template kiest is enorm klein. Daarbij wordt een template altijd zodanig aangepast dat het origineel niet eens meer echt zichtbaar is.

Het draait meer om de functionaliteiten die er in een template zitten. Bovendien is het enorm kostenbesparend om met een template te werken. Want het laten ontwerpen van een layout en het vervolgens omzetten naar een werkend template kost al gauw zo’n €10.000. Een nieuw template kost nog geen €100. Ik zou het wel weten!

Ons WooCommerce portfolio

Het is zo’n plezier om WooCommerce webshops te maken! Het is dan ook super leuk voor ons om te kunnen melden dat we dat dan ook al vaak gedaan hebben. Met succes: super blije klanten en goed werkende shops. Bekijk ze allemaal in ons portfolio.

WooCommerce hosting

Het is belangrijk dat je webshop online is. Geen zichtbaarheid betekend geen bezoekers en dus geen bestellingen. Maar het is ook ontzettend belangrijk dat je webshop snel is! Want we worden online nogal op onze wenken bediend. Een webshop die niet snel genoeg is verliest bezoekers, want die gaan zich irriteren. En bezoekers die weg gaan zonder een bestelling geplaatst te hebben is natuurlijk super zonde.

Daarom zijn onze servers heel erg betrouwbaar en super snel. Want jouw WooCommerce webshop verdient de beste WooCommerce hosting!

Waarom WooCommerce?

Wil jij ook een webshop die:

  • Echt voor je werkt
  • Die geld oplevert en minimale investering kost
  • Die je bezoekers en bestellingen oplevert
  • Die je gemakkelijk zelf kan onderhouden
  • Die er ontzettend mooi uitziet
  • Die klanten verleid aktie te ondernemen

Ja toch?