Spookfactuur domeinnaam registraties

 In Domeinnamen

Spookfacturen over domeinnaamregistraties en -verlengingen: ze zijn weer aan de orde van de dag. Helaas. We willen je dan ook graag waarschuwen hiervoor. Voor je het weet heb je een factuur betaald voor helemaal niks. Geld dat verdwijnt en wat je nooit meer terug ziet.

Hoe kan ik een spookfactuur herkennen?

Er zijn een aantal kenmerken waaraan je kan zien dat de factuur voor je domeinnaam niet bij je eigen registrar vandaan komt en dat het dus om oplichting gaat.

1. De factuur wordt gestuurd vanaf een apart emailadres. Vaak is dat een Gmail, Outlook of Hotmail adres. Een professionele registrar zal dit niet doen. Die heeft een emailadres dat aansluit bij de bedrijfsnaam.

2. De factuur komt van een ander bedrijf dan dat je gewend bent. Twijfel je? Neem dan altijd contact op met het bedrijf waar je je domeinnaam hebt geregistreerd.

3. Komt de factuur van Web Registraties Nederland of NL Domein Host? Foute boel!

4. In de factuur staat je domeinnaam helemaal niet of fout genoemd. In onze facturen naar jou toe staat altijd de domeinnaam genoemd waar het om gaat en voor welke exacte periode deze verlengd of geregistreerd wordt.

5. Het IBAN nummer is vaak geen Nederlands IBAN nummer

Let op: de factuur ziet er vaak heel goed en echt uit. Maar betaal niet klakkeloos als je het vermoeden hebt dat het om fraude gaat. Neem dan contact op met je registrar.

Wat doe je als je een spookfactuur hebt ontvangen?

Allereerst: niet betalen. En weg gooien. Daarnaast kan je het eventueel melden bij de fraudehelpdesk, maar het probleem is daar al bekend, dus niet perse nodig.

 

Laatste berichten

Laat een bericht achter

Waar moet je op letten bij het registreren van een domeinnaam?