De volgorde van producten aanpassen in WooCommerce

 In WooCommerce

De volgorde van producten aanpassen in WooCommerce is heel handig, als jij zelf wil bepalen wat de volgorde van de producten in de webshop zou moeten zijn. Nou is het niet heel moeilijk om de volgorde van je producten te veranderen, maar je moet wel even weten waar deze functie zit in je WooCommerce webshop. We leggen het je uit.

Bekijk de uitleg in de video, of lees de handgeschreven uitleg onder de video.

Hoe bepaal je zelf de sortering van je producten in WooCommerce?

Log in op je WordPress admin panel en ga naar Producten. Nu zie je het complete productoverzicht. Hoe je producten gesorteerd staan, hangt een beetje af van hoe je de kolommen gesorteerd hebt, maar meestal staan de meest recente artikelen bovenaan. Bovenaan de kolommen staan een aantal opties, waaronder sorteren:

producten sorteren in woocommerce beginnen

Stap 1: klik op sortering.

Je klikt hier op sortering. Nu kan je de volgorde van je producten veranderen door ze te verslepen (de muis cursor veranderd als je op een product gaat staan). De wijzigingen worden direct en automatisch opgeslagen.

Producten sorteren per categorie in WooCommerce

Wanneer je verschillende categorieën hebt, is het handig om ook je sortering per categorie aan te passen. Welke categorie jouw bezoeker dan ook selecteert, je weet zeker dat ze altijd de volgorde zien die jij hebt bepaald. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als hierboven, alleen moet je dan eerst een categorie selectie maken.

Ga naar Categorie selecteren en zoek/selecteer daar de categorie die jij wilt sorteren. Klik daarna op Filter aan de rechterkant.

artikelen sorteren in woocommerce per categorie

Vanaf hier ga je weer naar Sorteren en versleep je de producten.

UPDATE: Als jouw product in meerdere categorieën terugkomt (of bijvoorbeeld in zowel een hoofdcategorie als ook een subcategorie), dan gaat het helaas mis. Want WooCommerce kan niet product A in categorie 1 bovenaan zetten, maar in categorie 2 op positie 5. Om je producten wel echt per categorie te kunnen sorteren, zonder dat je daarmee de volgorde van eerdere categorieen weer overhoop haalt, is een extra functionaliteit nodig. Een speciale uitbreiding voor het kunnen sorteren van producten per categorie, over verschillende niveaus en met overlap van producten.

Wij hebben deze uitbreiding als plugin beschikbaar. De “Producten sorteren per categorie in WooCommerce” plugin vind je hier en kan je meteen aanschaffen en gebruiken.

Een andere weergave volgorde van je producten kiezen

Via Weergave > Customizer > WooCommerce > Productweergave kan je instellen wat de standaard weergave volgorde is van je producten. Deze staat standaard op “standaard sorteervolgorde”. Dit is de juiste instelling om je handmatig geselecteerde volgorde weer te geven in je webshop.

instellingen product sortering woocommerce

Je kan hier echter ook kiezen voor weergave op populariteit van je producten, de gemiddelde waardering, je meest recente producten of op prijs.

instellingen product sortering opties woocommerce

Nog meer WooCommerce inspiratie:

Een product toevoegen in WooCommerce
Een product categorie toevoegen in WooCommerce
13 tips om de conversie van je webshop te verhogen
WooCommerce plugin: producten sorteren per categorie

Deze artikelen vind je misschien ook interessant

Laat een bericht achter

MaxMind Geolocation update in WooCommerce 3.9Een menu aanpassen in wordpress