3 geweldige WordPress website templates die wij vaak gebruiken

 In Websites, WordPress

WordPress websites templates zijn de basis voor je WordPress website. Op ThemeForest, de plek waar wij eigenlijk al onze templates kopen, zijn wel duizenden templates te verkrijgen. Het zijn er zo veel, dat je eigenlijk door de bomen het bos niet meer ziet.

Al eerder schreven we een blog over waar je inhoudelijk op moet letten wanneer je een template kiest. In dit blog lees je over de stap daarvoor: welke templates zou je moeten overwegen voor je WordPress website of WooCommerce webshop?

We doen hierbij meteen uit de doeken welke WordPress website templates wij zelf graag en veel mee werken.

Waarom werken met een wordpress website template?

Ik hoor je denken: als je gebruik maakt van een WordPress thema, dan ben je toch helemaal niet meer uniek? Maar niets is minder waar.

WordPress themes zijn enorm uitgebreid en vol met functionaliteiten die je aan of uit kan zetten. Je kan de indeling zelf bepalen. Het template draait dan ook meer om de functionaliteiten dan om de directe layout.

Waar moet je op letten als je een WordPress template zoekt?

Er zijn een paar dingen belangrijk.

1. let erop dat het template veel gekocht wordt. Dat voelt misschien tegenstrijdig, maar die templates zijn betrouwbaar, veilig en enorm flexibel. Ze worden met regelmaat geupdate en vaak is de support perfect.

2. bekijk wanneer het template voor het laatst geupdate is. Is dit meer dan 6 maanden geleden? Dan kan je je afvragen of het thema wel goed genoeg is.

3. heeft het template een builder? Een page builder vergoot het gemak voor jou als gebruiker enorm. Met een builder kan je gemakkelijk pagina’s maken met verschillende indelingen, zonder kennis te hebben van programmeren of bijvoorbeeld CSS. Binnen een builder kan je maken, aanpassen, toevoegen, verwijderen en stijlen met het grootste gemak. Wij gebruiken zelf altijd graag de WP Bakery Page Builder (voorheen Visual Composer).

4. Voor als je een webshop wilt gaan starten: is het template compatible met WooCommerce?

De WordPress website templates waar wij zelf graag mee werken

In de loop der jaren hebben wij een grote voorkeur gekregen voor een aantal WordPress thema’s. We doen ze hierbij uit de doeken.

1. Jupiter

jupiter wordpress website templates

Het Jupiter thema is het thema dat wij inmiddels het meeste gebruikt hebben. Voor zowel websites als webshops. Er zijn 160 layouts beschikbaar binnen het template. Het template bevat verschillende plugins die super handig zijn, waaronder de WP Bakery Page Builder, Slider Revolution en Advanced Custom Fields. Bij het jupiter template kan je met de header builder zelf je header samenstellen, je kan per element in de builder aangeven op welke device deze zichtbaar moet zijn en met behulp van de geweldige shop customizer kan je diverse elementen binnen WooCommerce helemaal naar je hand zetten. Bovendien is de support op dit thema geweldig. Altijd binnen 24 uur reactie. Onze favoriet!

2. Porto

porto wordpress website template

Het Porto template is vol met functionaliteiten waar we dol op zijn: WP Bakery Page Builder, Slider Revolution en natuurlijk WooCommerce. Daarnaast heeft het ontzettend veel header layouts, maar ook nog eens een header builder. Het heeft een mega menu optie, uitgebreide shop filters, een geweldige zoekfunctionaliteit met dito weergave en ontzettend fijn: de mogelijkheid tot het tonen van Rich Snippets in Google op basis van product beoordelingen. Zo maar, standaard binnen het template. Een aanrader!

3. The7

the7 wordpress website templates

Het The7 template… Ook hier weer een thema dat we al vaak gebruikt hebben en dat nog altijd niet verveeld. Bomvol met hele fijne functionaliteiten en plugins: WP Bakery Page Builder, Slider Revolution, WooCommerce en veel header mogelijkheden. Er zijn zo’n 40 layouts beschikbaar , een mega menu functionaliteit en de support op het thema is heel erg goed. Meer dan de moeite waard!

Een WordPress theme dat aansluit bij jouw bedrijf

Natuurlijk kan je ook kiezen voor een template dat qua look & feel meer aansluit bij jouw eigen branche of bedrijf. Als je bijvoorbeeld een taxi bedrijf hebt, kan je ook zoeken op een taxi template. Ook daar zullen pareltjes tussen te vinden zijn. Maar kijk dan wel even goed naar de 4 punten die ik hier boven beschreef. Dan komt het helemaal goed en kan jij die perfecte website zelf maken.

Ga jij zelf aan de slag en heb je hosting nodig? Bekijk dan zeker even onze WordPress hostingpakketten. Direct online af te sluiten, zodat jij snel aan de slag kan.

Deze artikelen vind je misschien ook interessant
sterren in google