SSL certificaat voor beveiliging website

 In Webshops, Websites

Misschien ben je je er helemaal niet van bewust, maar er is een grote kans dat je bezoekers van je website verliest momenteel. En daardoor dus ook omzet mis loopt. Waarom? Omdat je geen gebruik maakt van een beveiligde verbinding, een zogenaamde HTTPS verbinding.

Sta je er wel eens bij stil? Het is zo belangrijk tegenwoordig: zorg voor een beveiligde verbinding tussen je website (op een hostingserver) en de bezoeker thuis op laptop, pc, tablet of mobiel.

We doen steeds meer op het internet. Niet alleen bedrijven, ook particulieren. We browsen, shoppen en delen gevoelige informatie. Informatie waarvan je niet wilt dat deze op straat komt te liggen of in verkeerde handen valt, want dat kan voor zowel de bezoeker als voor de website eigenaar desastreuze gevolgen hebben.

Waarom een SSL certificaat?

Een SSL certificaat is heel erg belangrijk. Zo belangrijk zelfs dat Google Chrome heeft besloten om ALLE websites en webshops die op basis van Open Source software zonder beveiligde verbinding (die dus nog een HTTP verbinding en geen HTTPS verbinding hebben) vanaf 01-01-2017 als onveilig te gaan markeren. Bezoekers van de website krijgen dan een waarschuwing te zien wanneer zij proberen de betreffende website te bereiken. Zij krijgen de melding dat de website wellicht onveilig zou kunnen zijn, waarna ze gevraagd wordt of ze toch de website willen bezoeken. Je snapt het: funest voor het aantal bezoekers voor de website.

Voor wie is een SSL certificaat?

Waar het hebben van een beveiligde verbinding eerst alleen voor webshops van groot belang was (i.v.m. betalingen die gedaan worden in shops en contact gegevens die gedeeld worden) is het nu ook voor informatieve websites van groot belang te zorgen voor een beveiligde verbinding. Internet criminelen verzinnen steeds weer nieuwe listen om aan klant gegevens te komen, dit kan al via een contactformulier. Of de website wordt gehacked. Voor iedere website en/of webshop eigenaar is het dus van groot belang om een versleutelde verbinding te realiseren.

Hoe te beveiligen?

De verbinding tussen je bezoekers en je website is gemakkelijk te beveiligen door middel van het installeren van een SSL certificaat op de hostingserver, gekoppeld aan jouw website (domeinnaam).  Er zijn diverse SSL certificaten te verkrijgen, in verschillende prijsklassen en met een verschillende werking. Wij adviseren je graag over het beste bij jou passende certificaat.

Wat doet een SSL certificaat?

SSL staat voor Secure Socket Layer. Het zorgt voor een beveiligde verbinding tussen 2 apparaten die verbonden zijn via het internet. De verbinding wordt versleuteld, encrypted. Waar nu een webadres begint met http://www…. zal na het versleutelen van de verbinding de URL beginnen met https://www…. Daarbij kleurt het HTTPS in de URL balk op naar groen, een teken (inmiddels ruim bekend bij velen) dat de bezoeker te maken heeft met een veilige verbinding.

Hoe werkt een SSL certificaat?

SSL certificaten zijn er op verschillende niveaus: DV (domain validation), OV (organisation validation) en EV (extended validation).

Met een DV certificaat beveilig je voor een aantrekkelijke prijs de verbinding van en naar jouw website, maar een DV certificaat valideert niet jouw identiteit aan de bezoeker van je website. Je garandeert je bezoekers een betrouwbare gegevensoverdracht.

Met een OV certificaat beveilig je niet alleen de verbinding tussen je website en je bezoeker, het bevestigt tevens de authenticiteit van jou als eigenaar van de website. De bezoeker weet dus met wie zijn gegevens gedeeld worden. De bedrijfsgegevens worden voordat het certificaat afgegeven wordt door autoriteiten gecontroleerd.

Met een EV certificaat bied je je klant de meeste zekerheid en groot vertrouwen. Het is het meest professionele SSL certificaat dat momenteel te verkrijgen is. Dit certificaat garandeert een beveiligde verbinding met een encryptie tot 256-bit, toont bezoekers van een website direct de aangetoonde authenticiteit van de eigenaar van de website in tekst én door de weergave van de groene adresbalk, en beschermt een website tegen phishing.

Met dit certificaat laat je je bezoekers zien dat je tot het uiterste gaat wat betreft betrouwbaarheid, veiligheid en professionaliteit. De gegevens die klanten op jouw website achterlaten zijn 100% veilig.

In de adresbalk wordt bij dit certificaat de bedrijfsnaam in groen weergegeven.

Afhankelijk van het gekozen certificaat wordt een bepaalde mate van veiligheid toegekend aan de website. Niet alleen bezoekers zien dit, ook Google is er gek op! Het levert je weer een aantal punten op wat betreft je SEO en dus je ranking in Google.

Ik wil ook zo’n SSL certificaat!

Natuurlijk hopen we je van het belang van het hebben van een SSL certificaat overtuigd te hebben. De HTTPS verbinding is de toekomst, de zeer nabije toekomst zelfs. Geen website/webshop eigenaar kan (of eigenlijk: mag!) niet meer zonder. Zeker na 25 Mei 2018 niet meer, wanneer de nieuwe wet AVG in werking treed.

Voor klanten die bij ons hun website hosten kunnen wij de aanvraag en installatie van het SSL certificaat zelf afhandelen. Voor klanten die extern hosten is het zaak even contact op te nemen met de eigen hostingpartij.

Wij adviseren onze klanten graag in de ruime keuze SSL certificaten die er te krijgen zijn. Wanneer we voor jou het beste certificaat gevonden hebben zullen wij het gehele proces in werking zetten en ervoor zorgen dat het certificaat zo spoedig mogelijk geïnstalleerd wordt.

Laatste berichten

Laat een bericht achter

Je website en de nieuwe wet AVG