Een blog toevoegen aan je PrestaShop webshop

 In PrestaShop, SEO, Webshops

Een blog toevoegen aan je PrestaShop webshop is een super goed idee. Want door te bloggen over je producten of diensten vergroot je je zichtbaarheid van je website en geef je ook nog eens hele waardevolle informatie aan je bezoekers. Eerder al schreef ik waarom bloggen zo ontzettend waardevol kan zijn voor je website of webshop en hoe je dat dan zou moeten doen.

Bloggen in PrestaShop

Heb jij een PrestaShop webshop? Dan is kunnen bloggen geen standaardfunctionaliteit (heb je een WordPress met WooCommerce webshop, dan is bloggen wel standaard mogelijk).

Maar gelukkig kan je gemakkelijk een super goede blog functionaliteit toevoegen in je PrestaShop webshop. En het is niet moeilijk.

Er is namelijk een super goede module voor te koop waarmee je de standaard functionaliteit van PrestaShop kan uitbreiden. Om bloggen mogelijk te maken binnen PrestaShop gebruiken wij altijd graag de PrestaShop blog module. Deze module is flexibel in te richten, er zijn verschillende layouts mogelijk en het is zeer overzichtelijk. Er is zelfs een overzichtelijke demo beschikbaar.

De PrestaShop blog module toevoegen aan je webshop

De blog module voeg je in een aantal simpele stappen toe:

1. Ga naar de PrestaShop AddOns Marketplace en maak een account aan

2. Ga naar de module, stop ‘m in je winkelmand en voltooi het aanschafproces.

3. Ga naar je account en download de module

4. Open de backend van je webshop en ga naar Modules > Modules en Services.

prestashop blog module installeren

5. Ga aan de rechterkant naar “Add New Module” en volg de stappen om de nieuwe module te uploaden en installeren.

prestashop blog installeren

6. Wanneer de installatie is voltooid zie je “Blog” verschijnen in je hoofdmenu

blog toevoegen aan je prestashop webshop

7. Loop de verschillende sub-menu’s door en probeer de verschillende instellingen. Kijk welke het beste bij je ideeën passen. En vergeet natuurlijk niet om je blog toegankelijk te maken in je webshop door een link toe te voegen in bijvoorbeeld je hoofdmenu.

8. En dan kan je beginnen met je allereerste blog. Voeg ‘m toe bij blog posts en schrijf erop los!

Blog ideeën voor je webshop

Als je een webshop hebt, waar kan je dan over bloggen? De inspiratie kan je direct uit Google vissen. Voer een productnaam uit je shop in en kijk naar wat voor suggesties Google je geeft. Hier staan vaak hartstikke leuke ideeën in! Verkoop je bijvoorbeeld artikelen voor huisdieren, zoek dan eens op “halsband hond”. Je ziet hier welke suggesties Google geeft:

webshop blog ideeen

Een leuk idee om over te bloggen is dus bijvoorbeeld een halsband voor een bruiloft. Misschien heb je wel hele gave in je assortiment waar je meteen naar kan linken.

Verkoop je nou badkleding, geef dan bijvoorbeeld tips over hoe je je badkleding het beste kan wassen. Zodat het zo lang mogelijk mooi blijft. Schrijf over waar je jouw product allemaal wel niet voor kan gebruiken. Hoe jouw producten het leven van je lezers makkelijker kan maken. Verkoop je bijvoorbeeld verzorgingsproducten, geef dan tips over hoe mensen het beste kun huid kunnen verzorgen. En beter nog: schrijf over huidproblemen waar vaak op gegoogled wordt. Verkoop je ski’s? Schrijf dan hoe je je ski’s na het wintersport het beste kan verzorgen en opbergen.

Snap je wat ik bedoel? Schrijf over dingen die je doelgroep interesseren. Waar ze naar op zoek zijn en waar ze wat aan hebben.

Vergeet daarna niet om je blog op social media te publiceren zodat je bezoekers naar je website trekt.

Vertel eens, waar ga jij over bloggen?

Deze artikelen vind je misschien ook interessant

Laat een bericht achter

Waarom bloggen? 7 redenen om ermee te beginnenwebshop keurmerk voordelen en nadelen