Wat is VirtueMart?

VirtueMart is de webshop module die toebehoort aan Joomla. Het is volledig geïntegreerd en bied verschillende mogelijkheden voor het kunnen oprichten en onderhouden van een webshop.  VirtueMart bestaat alweer zo’n 15 jaar. Op het moment van schrijven is VirtueMart 3 de meest recente versie van VirtueMart, welke gelanceerd is in 2014.

VirtueMart was ooit een enorm krachtige software voor webshops, maar is in de loop der tijd ingehaald door met name WooCommerce en PrestaShop. Desalniettemin is het nog altijd een software die door een groot aantal kleinere webshops gebruikt wordt.

Wat is VirtueMart?

Hoe werkt VirtueMart?

VirtueMart werkt overzichtelijk, maar ook redelijk “straight forward”. Het is niet enorm flexibel, maar als je weet wat je wilt, een goeie webwinkel hebt staan en daarin gewoon netjes je shop wilt onderhouden dan is VirtueMart echt prima.

Binnen VirtueMart kunnen de meeste betaalmethodes en payment providers geïnstalleerd worden. Echter heeft nog niet iedere payment provider een mogelijkheid voor betalen binnen VirtueMart, dus het is goed dit op voorhand te checken.

VirtueMart backend

Als webshop eigenaar onderhoud je je website via de “backend”: het deel waar alleen jij als eigenaar in kan (en je webdesigner wellicht). Het is het hart van je website, van daaruit doe je alle aanpassingen die je vervolgens meteen kunt terug zien in je webshop. Super handig!

Dus heb je en prijs aanpassing? Een nieuwe product afbeelding? Zo gefixt. Je opent je backend, logt in met je persoonlijke inlog gegevens en maakt je aanpassing. Opslaan en klaar.

VirtueMart templates

Wanneer je een template gaat uitzoeken voor je Joomla website, zorg er dan voor dat je template ook compatible is met VirtueMart. Op die manier ben je ervan verzekerd dat ook je webshop functionaliteit binnen het design van je template valt.

VirtueMart hosting

Het is belangrijk dat je VirtueMart webshop online te vinden is. Daarom moet de hosting goed zijn: betrouwbaar en snel. Bekijk vooral eens onze VirtueMart hostingpakketten.

Een VirtueMart webshop laten maken

Overweeg je VirtueMart voor je webshop? Of weet je het zeker: ik ga een VirtueMart webshop laten maken! Wij helpen je graag of adviseren je graag in je keuze als je er nog niet zeker van bent.