Wat is Magento?

Magento is een Open Source webshop software. Het is gratis te krijgen en te gebruiken, de software wordt gemaakt, ondersteund en ontwikkeld door een community van gebruikers en developers.

Magento is een wat zwaardere webshop software en echt bedoeld voor grotere webshops. Magento is ook echt een zwaardere software als het aankomt op de snelheid, daarom heb je voor Magento een speciaal hostingpakket nodig.

Magento wordt geroemd om z’n stabiliteit, conversie techniek en SEO optimalisatie mogelijkheden.

Wat is Magento?

Magento extensies

Om de functionaliteiten van Magento uit te breiden zijn er veel verschillende extensies te verkrijgen. Zowel gratis als betaald. Voor vrijwel ieder probleem is er wel een oplossing.

Magento templates

Voor Magento zijn ontzettend veel template te verkrijgen. Met een Magento template (ook wel theme genoemd) bepaald je de uitstraling en functionaliteit van jouw webshop. Het is de basis waar je mee van start gaat. Op het template bouw je verder. Je gaat deze aanpassen naar je eigen kleuren, eigen teksten, eigen foto’s. Niemand die naderhand nog de gelijkenissen tussen het template en jouw webshop ziet!

Magento hosting

Zoals we eerder al even vertelden heb je voor een Magento webshop speciale Magento webhosting nodig. Magento is namelijk technisch een wat zwaardere software en vraagt meer performance van de hostingserver. Om die reden hebben wij speciale Magento hostingpakketten: om die performance te kunnen leveren die er nodig is jouw Magento webshop stabiel te kunnen laten draaien.

Een Magento webshop voor jou?

Overweeg je een magento webshop te laten maken? We vertellen je graag meer over het systeem en de mogelijkheden.