fbpx

Browsercache

In

Een browsercache is een plek waar tijdelijke internet bestanden worden bewaard. Dit zorgt ervoor dat een website bij een 2e of later bezoek sneller wordt geladen. Maar het zorgt er ook wel eens voor dat je oude content op een website blijft zien, terwijl deze er eigenlijk niet meer is. Gelukkig kan de browsercache eenvoudig geleegd worden, waarmee het probleem opgelost wordt.

De browsercache wissen

Het wissen van de browsercache werkt in iedere browser net een beetje anders. Klik op de browser die jij gebruikt om direct naar de uitleg te gaan.

Google Chrome
Firefox
Internet Explorer
Microsoft Edge
Safari

Google Chrome browsercache wissen

• Klik in Google Chrome rechts bovenaan in de menubalk op de instellingen (3 blokjes onder elkaar)
  • Klik op Geschiedenis
  • Klik op Browsergegevens wissen.
  • Vink de gewenste opties aan of uit.
  • Klik vervolgens op de knop “Browsergegevens wissen”.

FireFox browsercache wissen

• Ga in Mozilla Firefox naar de oranje knop “Firefox”.
  • Ga naar het menu Geschiedenis (History).
  • Klik daarna op Recente Geschiedenis Wissen… (Clear Recent history…)
  • Kies de dingen die u wilt verwijderen en klik op Nu wissen (Clear Now)

Internet Explorer (IE) browsercache wissen

• Klik in Internet Explorer op het tandwieltje (Opties/Options)
  • Klik op Internet opties (Internet options)
  • Klik in dit venster op Verwijderen… (Delete…)
  • Vink hier aan wat u wenst te verwijderen
  • Klik op Verwijderen (Delete)

Microsoft Edge browsercache wissen

• Klik in Microsoft Edge op “Hub > Geschiedenis”
  • Selecteer “Alle geschiedenis wissen”.
  • Vink hier aan “Cookies en opgeslagen websitegegevens” & “Gegevens en bestanden in de cache.
  • Klik op Wissen (Delete)

Safari browsercache wissen

• Ga naar het vervolgkeuzemenu Safari.
  • Selecteer Voorkeuren.
  • Klik op het pictogram Beveiliging in het bovenste venster.
  • Klik in het dialoogvenster Beveiliging op Bladwijzers.
  • Klik op Toon cookies.
  • Klik in het dialoogvenster Cookies op de cookies van de domeinnaam en klik vervolgens op Verwijder. Als je alle cookies wilt wissen, klik je op Verwijder alles.
  • Klik op Gereed.
Laatste berichten